Problem på Solrosens vårdhem

Personalen på det privata vårdhemmet Solrosen intill gamla A7-området i Visby har inte längre något förtroende för ledningen. I ett brev till bland annat kommunen och länsstyrelsen skriver personalen att situationen på vårdhemmet nu är ohållbar.
Kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska kommer på fredag att besöka vårdhemmet för att kontrollera att vårdtagarna får den vård de behöver. Enligt Marie Johansson, arbetsplatsombud och Ken Örkner skyddsombud, är personalgruppen på Solrosen helt enig i den skrivelse som skickats till myndigheter och företagsledning. I brevet skriver man bland annat att situationen är ohållbar på grund av de samarbetsproblem som finns mellan närmaste chef och ledningen i stort. Marie Johansson och Ken Örkner menar att personalen har försökt få kontakt med ledningen för att diskutera de samarbetsproblem som finns, men att de inte fått något gehör. Vårdhemmet ägs sen i höstas av det privata företaget Skåningegård från Växjö. Tidigare i år har anhöriga på Solrosen skrivit till ledningen och varit oroliga över vad som händer på vårdhemmet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".