Rom skall tillverkas i Träkumla

Snart kan vi få romtillverkning här på Gotland. Det är fyra personer i Träkumla som ligger bakom satsningen. Staffan Danielsson är ägare till den gård i Träkumla som nu håller på att byggas om - från produktion av mjölk, till produktion av sprit...
Den 15 april kommer destillationsapparaten som ska stå i det gamla mjölkrummet Man satsar blygsamt i början. 10 000 liter rom om året ska Träkumla Rom göra. Och man räknar inte med att själva romtillverkningen ska ge någon vinst på några år. Istället hoppas man mycket på omkringverksamheten. Man ska ordna utbildnin i avec, choklad och cigarr. Ett par arbetstillfällen kommer att skapas i produktionen. I stort sett så har företaget lämnat in alla ansökningar. För att få tillstånd att destillera alkoholhaltiga drycker i Sverige skall cirka 10 myndigheter ska ge sitt godkännande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".