Trädkojsby. Bild: Tema landskapsarkitekter/Stadsarkitektkontoret

Bygge av stugbyar i Fide bromsas

De planerade stugbyarna på Fide camping på södra Gotland, kan tidigast stå klara 2011. Det är tekniska nämnden i Gotlands kommun som bromsar byggandet av uppemot 155 stugor i Fide för att reningsverket i Burgsvik inte kan ta emot mer avlopp.

Att bygga en ny ledning till reningsverket i Kvarnåkershamn kostar 12 miljoner kronor, men anslutningsavgifterna från Fide och Näs ger bara två till tre miljoner. Det fattas alltså 9-10 miljoner.

Det är ett av Pigge Werkelins bolag som vill bygga stugor på Fide camping i olika byar med särskilda teman - trädkojor, båthus, fiskebodar och strandvillor.

Nu bromsar alltså tekniska nämnden planerna. Och att det finns pengar till avloppsutbyggnaden tidigast 2011 betyder enligt tekniska nämndens ordförande, centerpartisten Kjell Skalberg att stugorna har avlopp ett eller två år senare.
Kanske 2013 allstå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista