Kollektivtrafikupphandlingen

Gotlandsbuss ifrågasätter bussdom

Gotlandsbuss tycker att länsrättens dom, att upphandlingen av kollektivtrafiken på Gotland måste göras om, är märklig. Gotlandsbuss olika delägare kör redan med fler bussar sammanlagt på Gotland än Swebus och har stor kompetens som trafikledare.

Ronny Olofsson som är vd för Gotlandsbuss vill inte yttra sig om domen idag eftersom han ännu inte fått den hemskickad av länsrätten.

Han säger att han först vill höra hur kommunens jurister ser på att tekniska nämnden tvingas göra om upphandlingen och ifall kommunen tänker överklaga länsrättens dom.

Gotlandsbuss kör idag både skoltrafik och en del linjetrafik och har enligt dem själva stor erfarenhet.

Att företaget inte uppvisat referenser för företagsledare och trafikansvarig handlar om hur man formulerat sig skriftligt.

Det finns nämligen en trafikledare på all 38 linjer som Gotlandsbuss kör, men det är något som Gotlandsbuss missat att skriva ned i upphandlingen.

Företaget har beställt 25 bussar som ska leveras till hösten.

Om upphandlingen måste göras om och allt nu drar ut på tiden kan det innebära att bussarna hyrs ut eller säljs, säger vd Ronny Olofsson.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista