Chefstjänst söks

22 vill bli Riksutställningschef

22 personer har sökt tjänsten som generaldirektör och chef för Riksutställningar i Visby.
Bland de sökande märks förre verksamhetsledaren för BAC Johan Pousette som redan anställts som producent på Riksutställningar, Ulla Pettersson och Martina Kaplan som nu är chef för Riksutställningars projektkontor.

Bland de sökande är åtta kvinnor och de flesta sökande är bosatta på fastlandet. Riksutställningar har ett 50-tal anställda och verksamheten flyttade från Stockholm till Visby under förra året.

I januari invigdes Riksutställningarna nya lokaler här. I dag är Ann Fohlin generaldirektör men hon har valt att inte flytta med till Visby och har fått annat chefsjobb på Tekniska Muséet i Stockholm.

Det är regeringen som utser ny generaldirektör för Riksutställningar.

De som sökt tjänsten är:

Tomas Petersen, Kirsi Maria Nyström, Jan-Ove Olsson, Yvonne Lindvall, Göran Karlsson, Urban Skoglund, Kai Sundström, Ola Sundblad, Peppe Bergström, Hans Öjmyr, Maria Perstedt, Paul Wedendal, Henrik Widman, Martina Kaplan, Johan Pousette, Ulla Pettersson, Per-Olof Höglund, Thommy Bernquist, Maria Fridh, Deborah Thompson, Mirna Mardiniana samt Jonny Jergander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".