Blandat intresse för familjerådslag

Socialtjänsten startade för snart ett år sen ett projekt med att få in familjerådslag i de familjer där det förekommer våld mot kvinnor och det finns ett barn inblandat.

Familjerådslag har visat sig vara en bra metod för att hjälpa unga som har en problematisk familjesituation, där föräldrarna är på väg att ge upp. Men när det gäller de familjer där det förekommer våld, så är det ingen som har velat ha ett familjerådslag.

-Det är problematiskt i dom här familjerna, menar Elise Sjöblom Jayet som är verksamhetschef på barn och familjeenheten (inom individ och familjeomsorgen) i Gotlands kommun.

- Här handlar det om mycket skuld, ilska och sorg. Och det handlar ju faktiskt också om ett lagbrott. Men man kommer ändå att fortsätta att arbeta med det här och hoppas på att detta kommer vara ett bra sätt framåt även för de här familjerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".