Biltullar förslag för Visby

Tullavgifter för biltrafiken i Visby innerstad var ett av förslagen som kom fram när fullmäktige i samband med gårdagens sammanträde förde ett rådslag om världsarvet Visby.
Förslaget om tullavgifter innebär att det skulle kosta pengar varje gång man kör in genom en port, oavsett om man bor i innerstan eller bara är där på besök. Den som har råd att bo i innerstan och har bil har också råd att betala var motiveringen från förslagsläggaren. Länsantikvarien Lennart Edlund ville förbjuda biltrafiken i Visby innerstad helt, medan Göran Örtbrant som representerar organisationen Visbyströvet ansåg att en bilfri innerstad skulle ta död på all handel. Han vill bredda pratet om innerstan till att röra hela stadskärnan och han var kritisk till varför kommunen inte var delaktig i att göra stadskärnan mer attraktiv. Varför händer det inget med den gamla slakteritomten på Öster var en annan fråga som kom upp vid rådslaget. Enligt stadsarkitekt Christine Edström kommer en förstudie till en detaljplan för kvarteret Fiskmåsen att presenteras för byggnadsnämnden i oktober.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista