Särskolelärare ifrågasätts

Lämpligheten av en lärare vid särskolan på Gotland ifrågasätts av föräldrarna, som länge kritiserat verksamheten vid särskolan. Läraren dömdes för rattfylleri sommaren 1999, vilket särskolechefen Jan-Erik Eriksson fick veta först i höst. Men särskolechefen anser ändå att läraren är kompetent och lämplig för sitt jobb, eftersom han aldrig luktat sprit eller visat några tecken på spritmissbruk på arbetet.
Läraren har också tillsammans med övriga arbetsenheten, under ett par år fått kritik av en familj som haft barn på särskolan. Kritiken från familjen har riktat sig mot verksamheten på särskolan. Tvisten med familjen har pågått i ett par år och enligt Jan Erik Eriksson har skolan erbjudit många olika lösningar för att familjen skulle trivas med verksamheten. Men familjen valde till slut att skriva ut sitt barn ur särskolan, vilket särskolechefen beskriver som ett misslyckande för skolan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".