Kritik mot flygplatsanbud

Arbetet med Gotlands kommuns anbud för att ta över driften av flygplansbrandkår och säkerhet vid Visby flygplats, gjordes helt i onödan och kan ha fört med sig extra kostnader. Det anser moderate kommunpolitikern Roy Hansson, som tycker att kommunen ska diskutera hur det hela egentligen gått till.
Kommunstyrelsen beslutade i sista stund att avstå från att lägga anbud på att räddningstjänsten ska ta över bland annat passagerar- och bagagekontrollen på flyget. Beslutet togs efter att kommunjuristen påpekat att det skulle ligga utanför kommunens befogenheter. Enligt Roy Hansson har räddningstjänsten arbetat med anbudet sen i höstas och han tycker att det måste vara högst rimiligt att man först tar reda på att det ligger inom kommunens kompetens. Anbudstiden går ut idag och enligt Luftfartsverket kan det ta upp till en månad innan det blir klart vem som ta över säkerhet och räddningstjänst på flygplatsen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".