Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

275 nya bostäder kan byggas i år

Publicerat fredag 28 februari 2003 kl 06.47
I en bedömning uppskattar Gotlands kommuns markingenjör Roger Möller att det kan påbörjas bygge av 275 nya bostäder i år och 50 nästa år.
De flesta bostäderna kommer att byggas i Visby och många på A7-området, där det ska byggas såväl villor som lägenheter, studentboende och särskilt boende. Men hur och var ska man bygga? Ett frågetecken gäller de 120 studentlägenheter som ska byggas vid Allégatan. Det är företaget MIDROC som fått markanvisning av tekniska nämnden på den plats där överskottslagret nu finns. Men lägenheterna ska delvis också hyras ut till sommarturister och nu vill företaget få veta vilka regler som gäller för investerings- och räntebidrag och hur byggkostnaderna påverkas av det. Först till höstterminen tror Midroc att någon deletapp av bygget tidigast kan bli klart. PEAB räknar med att kunna börja bygga 100 smålägenheter för äldreboende vid kvarteret Pjäsen på A7-området med start i april/maj. Vid kvarteret Blåklockan strax nedanför vattentornet i Visby vill de bygga 8 bostadsrättslägenheter, byggstart framåt sommaren. WISAB bygger också de vid A7. I vår lämnas totalt 15 lägenheter till Gotlandshem. Medan tio nya villor ska bli klara för inflyttning 1 november. På Snäck tänker Wisab i maj/juni börja med 15 bostadsrätter med inflyttning till nyåret. Efter semestern börjar de med ett tjugotal kedjehus, också vid Snäck. GOTLANDSHEM planerar att göra 24 billiga lägenheter vid kvarteret Pjäsen på A7området. Vem som ska bygga är inte klart men Gotlandshems vd Carl Eklund räknar med att de kan sätta igång vid hösten och vara klart till våren 2004. Nästa vinter startar Gotlandshem förtätning i kvarteret Höken i Bingeby och då slka det bli 36 lägenheter. Vad som händer efter depåträdgårdsbranden i kvarteret Melonen är under planarbete och besked väntas framåt höstkanten med byggstart av nya bostäder Några som just nu inte har något konkret idag är RIKSBYGGEN, men som varit på gång vid kvarteret Apeln ovanför Visby hamn. Något konkret idag har inte heller SKANSKA, som dock har vissa planer för egnahem vid Allégatan/Follingboväg. Vid senaste årsskiftet blev de färdiga med 80 lägenheter vid kvarteret Vitkålen, dit de första hyresgästerna flyttar in i april.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".