Biskopskandidat hoppar av

En av kandidaterna i biskopsvalet på Gotland hoppar av. Det är Carl Axel Aurelius som också kandiderar i biskopsvalet i Göteborg.
Efter den första valomgången i Göteborg återstår två kandidater, Carl Axel Aurelius och Anders Sjöberg som fick flest röster. Sjöberg är en kontroversiell kandidat eftersom han vill ändra kyrkoordningen så att det blir möjligt att prästviga män som är motståndare till kvinnliga präster. I det läget väljer nu Carl Axel Aurelius att hoppa av biskopsvalet på Gotland. - Valen kom att löpa parallellt och det är inte moraliskt rätt att stå kvar på två listor. Har jag nu gått vidare i Göteborg måste jag avstå från att kandidera i Visby, säger Carl Axel Aurelius. På tisdagkvällen hålls en utfrågning inför biskopsvalet på Gotland. Det är i första hand de röstberättigade som ska få ställa frågor till de numera sju kandidaterna som återstår i biskopsvalet på Gotland den 12 mars.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".