Flickor misshandlade sin kompis

Tre flickor i åldern 16-20 år åtalas för misshandel av en 15-årig skolkamrat. Händelsen inträffade i höstas i en högstadieskola på Gotland.
Det är en skrämmande beskrivning som åklagaren presenterar i sitt åtal. Det var en dag i höstas som tre flickor gav sig på en 15-årig flicka på en skolgård på Gotland. De tre spottade 15-åringen i ansiktet och när hon försökte fly höll de fast henne. De knuffade omkull flickan, tryckte ner henne i asfalten då hon försökte resa sig och gav henne flera slag med händerna och sparkade henne på kroppen och i huvudet, även när hon låg ner. På kvällen samma dag ringde en av de tre flickorna hem till 15-åringen och hotade henne med fortsatt våld om hon anmälde misshandeln som hänt tidigare på dagen. Enligt åklagaren sa den flicka som då ringde: "Om du anmäler det här så är det din sista anmälan". De tre flickorna har erkänt misshandeln.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".