Oklarheterer om jäv

Var går gränsen för JÄV? Den frågan har ju varit aktuell med anledning av byggnadsnämndens ordförande och hans markinnehav och intressen i vindkraften. Nu gäller frågan kommunalråd och oppositionsråd.
När Gotland Interactive Park beviljades stöd från mål 2 öarna - satt ett par av själva styrgruppens ledamöter med och fattade beslutet. Hans Klintbom och Jan Lundgren anmälde inte jäv, trots att de satt med och beslutade om närmare 6 miljoner kronor till den verksamhet de sitter i styrgruppen för. Det var i mars i år som strukturfondsdelegationen för mål 2 öarna samlades till sitt första sammanträde där det skulle beslutas om pengar till olika projekt. 13 personer, med ersättare sitter i styrelsen och Gotland har tre representanter Hans Klintbom, Jan Lundgren och Christer Granegård. Alltså kommunalråd, oppositionsråd och så länsarbetsdirektören. Och på mötet i mars så fattades beslut om åtskilliga projekt, däribland Gotland Interactive Park med en ansökan om pengar. Projektet beviljades 5,9 miljoner kronor - och varken Hans Klintbom eller Jan Lundgren gav sig tillkänna som ledamöter i själva styrgruppen för Gotland interactive park.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".