Arbetslösheten minskade i februari

Arbetslösheten minskar på Gotland. Andelen arbetslösa på Gotland var i februari 3,6 procent. Det är en minskning med 0,9 procentenheter jämfört med för ett år sedan.

Den gotländska ungdomsarbetslösheten minskar också. I februari var 5,8 procent av ungdomarna arbetslösa - en minskning på 2 procentenheter från februari förra året.

Också antalet arbetssökande som deltar i något program med aktivitetsstöd minskar på Gotland både totalt och bland ungdomarna. Totalt 1,2 procent av de arbetssökande deltar i något program - en minskning med 0,1 procent från förra året. Av ungdomarna är 1,1 procent med i ett program med aktivitetsstöd - det är en minskning med 1,2 procent från februari förra året.

I slutet av februari var 156 000 personer, 3,3 procent av arbetskraften, inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Det är en minskning med 1 procentenhet, eller drygt 42 000 personer, jämfört med februari 2007.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".