Småföretagare vill ha tidigare Oskarshamnsfärja

Småföretagarna på Gotland vill utreda om färjan till Oskarshamn kan gå tidigare från Visby. Företagarna tycker att turlistan ska vara bättre anpassade till vanliga resande.
Tidigare har diskussionerna om färjetrafiken från Gotland mest handlat om godstrafiken och livsmedelsindustrins krav på att färjorna ska gå så sent som möjligt från ön. Men den här gången är det alltså de mindre företagen som ställer krav för att kunna hålla bättre kontakt med sina kunder. - Framförallt handlar det om att kunna ordna bra anslutningstrafik i Oskarshamn, säger Nils Nordenbrink på Företagarna Gotland. Han anser att att om Gotland ska utvecklas med fler invånare och fler nya arbeten så måste man stötta just småföretagarna. Företagarna Gotland vill att länsstyrelsens trafikantråd utreder det här till nästa års turlista och då måste naturligtvis även konsekvenserna för godstrafiken undersökas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".