Sjöövningen underkändes

Destination Gotland fick idag kritik och bakläxa från Sjöfartsinspektionen efter dagens säkerhetsövning ombord på nya färjan m/s Visby. Rederiet skjuter nu på premiären för den nya snabbfärjan till fredagen den 28 mars.
Under tiden ska personalen träna mer på sjöräddning och se över organisationen ombord. Däremot sägs ingenting om hur stor besättningen ska vara, men det kan enligt rederiet bli tal om ett par personer till under lågsäsong. Även Sjöbefälsförbundet kritiserar säkerhetsorganisationen ombord på den nya gotlandsfärjan. Vid säkerhetsövningen idag har det enligt förbundets medlemmar visat sig vara för få i besättningen för att klara de uppgifter som krävs vid en eventuell olycka. Sjöbefälsförbundet kräver minst 34 mans besättning ombord på nya gotlandsfärjan och när antalet passagerare är över 1 000 så bör besättningen vara mellan 42 och 48 man.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".