Trafikplikt förslag för flyget

Glesbygdsverket anser att det borde införas allmän trafikplikt på flyglinjen Visby-Stockholm/Arlanda för att garantera en långsiktigt hållbar och tillfredsställande persontrafik.
Förslaget framförs till näringsdepartementet i ett yttrande över utredningen om gotlandstrafiken. Glesbygdsverket ställer sig helt bakom förslaget att Länsstyrelsen på Gotland får 1 miljon kronor år 2002 för att stimulera samverkan mellan företag på Gotland i fråga om köp och uppläggning av transporter. Glesbygdsverket ställer sig också i huvudsak bakom förslagen i utredningen om färjetrafiken. Glesbygdsverket instämmer helt i förslaget att kostnaden för godstransporter över vattnet ska vara jämförbar med motsvarande transport på land. Glesbygdsverket vill också behålla två hamnar på fastlandssidan med tillägget av Nynäshamnsvägen måste få en högre standard. Enda bristen i förslaget om färjetrafiken är enligt Glesbygdsverket att vissa färjeturer måste avlysas för transporter med farligt gods, vilket sker redan nu. Det medför sämre regelbundenhet och därigenom sämre tillgänglighet vissa veckodagar, vilket är en nackdel för befolkning och näringsliv.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista