Celion kommenterar vårdkritik

Kommunalrådet Lena Celion (m) som ansvarar för hälso- och sjukvårdsfrågor, tycker inte att kommunen ska lämna ifrån sig ansvaret för vården, såsom sjukvårdsdirektör Jan-Olof Henriksson föreslår. - Det är inget vi diskuterar politiskt i dagsläget, säger Lena Celion. Hon kommenterar också kritiken mot den nya primärvårdsutredningen, som Radio Gotland rapporterat om de senaste dagarna.
Utredningen föreslår bland annat att små vårdcentraler, med färre än tre läkare, läggs ner eller blir filialer som bara har öppet någon dag i veckan. Om förslaget blir verklighet, kan ett 20-tal undersköterskor dessutom stå utan jobb. Kritikerna tycker inte att utredningen har någon förankring i verkligheten. Dessutom anser personalen att de har fått dålig information om utredningen. Lena Celion ser dock ingen anledning till att skjuta på beslutet om primärvårdsutredningen, som hälso- och sjukvårdsnämnden ska fatta den 5 november, eller att omarbeta förslaget i sin helhet. Däermot kan hon tänka sig att se över de delar av utredningen som har fått kritik.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista