Nedlagd förening överklagar

Den lokala hyresgästföreningen i Bogen 1 i Visby, som tvingats läggas ned efter att de misskött ekonomin, överklagar nu beslutet till regionstyrelsen.

Föreningen hävdar att de visst skött sig bra och hänvisar till en tidigare ekonomisk rapport. Men Björn Johansson, från region öst, som var med och tog nedläggningsbeslutet, är tveksam till om kritiken är relevant.
– De har ju inte granskat riktigt samma saker, säger han.

Regionstyrelsen kände sig tvingad att lägga ned den lokala hyresgästföreningen i Bogen 1 i Visby efter att de fått upprepad kritik från revisorerna under de senaste sex åren.

Anledningen är att föreningen misskött redovisningen av ekonomin, bland annat överskridit budgeten och inte bokfört lotteripengar i tid.

Men hyresgästföreningen menar nu alltså att kritiken inte är rättvis och att det finns en rapport från 2006 som visar att de skött sig bra på de flesta punkter. Men Björn Johansson menar att just den rapporten inte såg till hela redovisningen utan bara var till för att kontrollera att det inte pågick någon förskingring.
– Det kunde man inte styrka på nåt sätt att det försvann pengar, säger Björn Johansson.

På måndag ska regionstyrelsen besluta om det blir någon ytterligare granskning av revisionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista