Kvinna häktad för mordförsök

Den kvinna i 50-års åldern som misstänks ha knivskurit sin man, häktades i dag vid Gotlands tingsrätt. Kvinnan är misstänkt för försök till mord och grov misshandel.

Själv säger hon att det hela var en olyckshändelse.

Enligt åklagaren var det i måndags som kvinnan knivskar sin man i deras lägenhet på södra Gotland. Kvinnan ringde sen själv till polisen när mannen började blöda efter knivsticket i magen.

Hon berättade i tingsrätten i dag om ett parförhållande präglat av både missbruk och misshandel.

Hon sa att hon var i färd med att skada sig själv med kniven när mannen kom emot henne i köket. För att stoppa honom höll hon kniven mot honom och råkade då sticka honom i magen.

Kvinnan är också misstänkt för grov misshandel av mannen för drygt ett år sedan. Hon ska då ha stuckit en injektionsspruta med insulin i mannen när han sov.

Hon uppgav att mannen, som sov, knappt märkte av sticket. Men enligt det läkarutlåtande som åklagaren refererade till kan insulin vara livsfarligt för den som inte är diabetiker.

När det gäller knivsticket så är det oklart hur djupt det var, men mannen skades inte allvarligt och inga organ skadades i magen.

Åklagaren ville att kvinnans skulle häktas i väntan på att polisutredningen skulle bli klar. Orsaken var att kvinnan på fri fot skulle kunna undanröja bevis, försvåra utredningen eller begå nya brott.

Försvararen ansåg att kvinnan skulle släppas, dels på grund av att omständigheterna kring brottet är utredda och dels på grund av medicinska skäl.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och den 50-åriga kvinnan häktades. Hon ska också gå igenom en så kallad liten sinnesundersökning.

Åtal ska vara väckt inom två veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".