Pensionärer oroas för vården

Pensionärsorganisationerna SPF och PRO på Gotland protesterar i ett gemensamt brev mot förslaget till omprioriteringar inom vården, vilket skulle kunna leda till att vårdcentralerna i Fårösund och Roma läggs ner.
Företrädarna för pensionärsorganisationerna anser att den uppkomna situationen är mycket anmärkningsvärd och kräver snarast information och samråd med hälso- och sjukvårdsnämnden. Även Hoburgs PRO har i ett brev till kommunstyrelsen uttalat sin oro för den pressade situationen inom sjukvården. Håller Gotland på att överge hela Sudret? undrar Hoburgs PRO. Pensionärerna på södra Gotland vill veta vad kommunen har för planer för att åstadskomma en acceptabel sjukvård för såväl patienter som personal vid vårdcentralen i Hemse. De påpekar också att distriktssköterske- mottagningen på Sudret stängts och att mottagningen i Burgsvik har reducerat öppethållande. Dessutom är vårdcentralen i Hemse stängd på helgerna och folktandvården hotas av nedläggning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".