Läkare dömd i hovrätten

Svea hovrätt fastställde idag domen mot den gotländske privatpraktiserade läkare som i tingsrätten dömts till tio månaders fängelse för grovt skattebrott och bokföringsbrott.
Läkaren har till exempel inte redovisat eller deklarerat de avgifter patienterna betalat kontant i samband med läkarbesöken. Läkaren uppger att han inte haft tid att sköta bokföringen varför han överlåtit uppgiften på en person som saknat formell utbildning i redovisning. Den privatpraktiserande läkaren har erkänt skattebrott och bokföringsbrott men uppger att han inte haft någon avsikt att undanhålla någon skatt. I hovrätten yrkade läkaren att åtalet mot honom skulle ogillas, alternativt att fängelsestraffet skulle bytas mot en villkorlig dom och samhällstjänst eller i vart fall kortas. Men hovrätten delade tingsrättens bedömning i målet och ansåg till och med att straffvärdet borde vara något högre, men fastställde ändå tingsrättens dom på tio månaders fängelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista