Kärrbrink ny vd för Eniro

Svenska Spels förre vd Jesper Kärrbrink blir ny vd på söktjänstföretaget Eniro. Han tillträder den 1 juni.

-Jag fick frågan ganska omgående när det blev offentligt att jag skulle lämna Svenska Spel, säger Kärrbrink till TT.

Största utmaningen för Jesper Kärrbrink blir att försöka öka intäkterna från Eniros nätbaserade verksamhet samtidigt som bolaget ska utveckla printdelen.

-Det är den utmaningen som jag gillar. Det är väldigt mycket som jag har gjort förut. Jag känner en trygghet i att jobba parallellt med två saker där det ena inte utesluter det andra, säger Jesper Kärrbrink.

Förutom Svenska Spel har Kärrbrink ett förflutet inom riskkapitalbranschen och medievärlden. Erfarenheter som han tror kommer att komma väl till pass på den nya arbetsplatsen.

-Jag har varit i branscher som stått eller står i strukturomvandlingar där både konkurrensen har ökat och där man såg ett skifte från traditionell distribution till internetdistribution, säger Kärrbrink.

Eniro gjorde en vinst före skatt på 47 miljoner kronor under årets första kvartal. Motsvarande period i fjol landade vinsten på 289 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista