Ovisst för kulturutbildningar

Framtiden är oviss för Konstskolan, Tonsättarskolan och utbildningen i Animation och experimentfilm på Gotland. De två-åriga yrkesinriktade uttbildningarna arrangeras av Folkuniversitetet på Gotland med tillstånd av Skolverket och för Konstskolan och Tonsättarskolan går tillstånden ut i slutet av nästa år.
Ett av förslagen är då att den rena skulpturlinjen ersätts av en allmän linje första året och sedan får eleverna välja inriktning det andra året, på tex skulptur eller teckning och målning. Tonsättarskolan som är den enda i sitt slag i landet har gott rykte, men går med ett par hundra tusen i förlust varje år. För att utbildningen ska kunna fortsätta behövs extra anslag från skolverket med 50.000 kronor per elev, annars hotas tonsättarskolan. För utbildningen i animation och experimentfilm som är en pilotverksamhet finns också en osäkerhet, men där kommer besked att ges i höst av kommittén för kvalificerad yrkesutbildning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".