Rullande tandläkarmottagning visades

Gotländska sjukvårdspolitiker och sjukvårdschefer har gjort ett studiebesök i en rullande tandvårdsklinik. Det är en husbil som är ombyggd till tandläkarmottagning med utrymme för väntrum, behandlingsrum och sterilenhet, alla avskiljda med skjutdörrar.

Orsaken till dagens studiebesök är besparingarna inom vården, där ett förslag är att satsa på flyttbar tandvård, som främst är tänkt att vara uppsökande och kunna åka runt till äldreboenden och skolor. Men det har också funnit också tankar om att den skulle kunna ersätta små tandläkarkliniker på landsbygden, men det är ett kontroversiellt förslag eftersom det skulle kunna försämra servicen på landsbygden

Efter besöket sa centerns Per-Olof Jacobsson som är ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden att kliniken var intressant och skulle fungera, men han ville inte säga om Gotland kommer att skaffa en. En rullande tandvårdsklinik kostar 1,3 - 2,4 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista