Skadeståndskrav för tv-hemligheter

Gotlands kommun krävs på sju miljoner i skadestånd för att ha utnyttjat och spridit affärshemligheter om digital-tv. Nu prövas frågan i Gotlands tingsrätt.

Kent Fransson och hans bolag Kenbi media samarbetade tidigare med kommunen när de sökte bidrag för att starta digital-tv på ön och bygga upp en digital tv-studio. Och då presenterade han sin plan för hur lokal digital-tv kunde drivas på ön.

De uppgifterna anser Kent Fransson var affärshemligheter, som kommunen utnyttjade i projektet GIP - Gotland Interactive Park - för att starta den lokala tv-kanalen Gotlandskanalen.
I och med det blev alla kontakter och kunskaper som Kent Fransson byggt upp under flera år värdelösa - och nu vill han ha sju miljoner kronor för omkring tio års arbete.

Kommunens advokat hävdar att det inte alls handlar om affärshemligheter,  utan mer allmän information och att det inte heller fanns något krav att hålla det hemligt. Dessutom spred Kent Fransson själv informationen även till andra, enligt kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista