Flera fall av misshandel

Uppdaterad 13:10
Det har varit flera fall av misshandel både i Klintehamn och i Visby under lördagskvällen och -natten.

I Klintehamn blev en man misshandlad på lördagskvällen när han skulle avstyra ett bråk. Ett tiotal ungdomar höll på att slå en person när mannen försökte avstyra det hela. Istället gav de sig på honom och slog honom i huvudet så att det började blöda. Polisen rubricerar händelsen som försök till grov misshandel.

En man i trettioårsåldern anhölls misstänkt för grov misshandel och övergrepp i rättsak efter att han slagit och sparkat en annan man vid Söderport vid halvfyratiden på söndagsmorgonen och även hotat honom att inte göra någon anmälan. Mannen släpptes under söndagen.

En artonåring utsattes för grov misshandel i samband med ett lägenhetsbråk i södra Visby. I södra Visby blev också en man misshandlad när han tittade utomhus med en stjärnkikare. En man i trettioårsåldern som passerade började bråka och misshandla honom. Trettioåringen misstänks för misshandel, skadegörelse av stjärnkikaren och övergrepp i rättssak.

Den trettioåriga man som greps på lördagsförmiddagen i Visby, beväpnad och narkotikapåverkad, släpptes efter förhör. Jouråklagaren fann inga skäl till att anhålla trettioåringen, som dock fortfarande är misstänkt för bland annat brott mot vapenlagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista