Fem års fängelse för mordförsök

Den kvinna i 50-års åldern som knivskar sin man i en lägenhet på södra Gotland i april i år, dömdes i dag av Gotlands tingsrätt till fem års fängelse för försök till mord.

Åklagaren ville också att kvinnan skulle dömas för grov misshandel för att hon injicerat insulin i mannen, men tingsrätten ansåg att hon här bara gjort sig skyldig till ofredande.

Det var efter ett bråk mellan paret i deras gemensamma lägeneht på södra Gotland som kvinnan hotade skada sig själv med kökskninven. När mannen kom emot henne riktade hon kniven mot honom istället och gav honom ett knistick i magen. Hon ringde sen själv efter hjälp när mannen började blöda.

Mannen skades inte allvarligt av knivsticket och inga organ påverkades men bukmuskeln skadades.

Ett år tidigare stack den 50-åriga kvinnan mannen i magen med en spruta innehållande insulin när han sov. Åklagaren ville ha kvinnan dömd för grov misshandel eftersom insulin kan vara livsfarligt för en som inte är diabetiker. Men tingsrätten dömde kvinnan för ofredande.

Kvinnan har genomgått en mindre sinnesundersökning men ansågs inte ha någon allvarlig störning och dömdes därför till fängelse istället för vård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".