Tak blåser av i stormen

Det fortsätter att blåsa kraftigt och flera tak har blåst av. Återvinningscentralen i Klintehamn är stängd under torsdagen, eftersom det 200 kvadratmeter stora taket på reningsverket intill hotar att blåsa av.
Vid högskolan i Visby rasade en byggnadsställning ner på en bil igår kväll. I Levide blåste delar av taket till en maskinhall ner. Räddningstjänsten från Klintehamn är i Väte där ett tak på en äldre ladugård riskerar att blåsa ner och räddningstjänsten i Burgsvik håller på med taket till en sommarstuga i Öja. Snabbfärjans turer under torsdagen är inställda. Övriga färjor går, men det kan bli en del förseningar i trafiken till följd av kraftig sjögång. Gotlands Energiverk har haft fullt pådrag under natten för att laga många elavbrott till följd av nedblåsta trädgrenar. Sammanlagt omkring 1 000 hushåll runt om på ön har haft elavbrottt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".