Moderatstämma på Gotland idag

Inga parkeringsavgifter på Gotland och kommunen skall inte bygga en kongresshall. Det är budskapet i några av de motioner som skall behandlas på moderaternas länsförbundsstämma idag.
Kongresshallen hör till den privata sektorn, menar MUF, moderaternas ungdomsförbund, och vill alltså att Gotlands kommun ekonomiskt inte ska lägga sig i byggandet av en eventuell kongresshall. Men förbundsstyrelsen vill inte ställa sig bakom motionen helt, utan säger att slutligt ställningstagande till kongresshallen kan tas när det finns tillräckligt underlag, dvs när man vet hur mycket den ska kosta och vem som ska driva den. Moderaten Göte Dygeus tycker att pensionärerna över 75 år på södra Gotland på prov ska få gratis hemtjänst några timmar i veckan. Det är socialministern som väckt förslaget om gratis eller subventionerad hemtjänst för alla över 75. Och nu vill motionären att moderaterna ska arbeta för att det prövas på södra Gotland. Försöket kan sen utvärderas av bla högskolan på ön. Familjepolitiken vill Göte Dygeus också slå ett slag för i en annan motion. Han är oroad över att det föds för få barn på Gotland. Gotland måste bli en region där vi särskilt bejakar och tillkännagör att ungdomen här kan skaffa många barn, och fostra dom väl samtidigt som de får ett intressant jobb, skriver han i sin motion. Förbundsstyrelsen tycker förslaget är bra, men påpekar att politikens uppgift är att skapa förutsättningar för individen och inte bestämma, och att varje människa måste vara sin egen lyckas smed. Andra motioner till stämman handlar om säkerhetsbälten i bussar, dubbade bussdäck och sänkt diesel, bensin och elskatt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".