Almedalsveckan

Mycket alkohol på Almedalsveckan

Det är många som bjuder på alkohol, mat och mingel nu under Almedalsveckan. Och det verkar bli allt vanligare att det bjuds på bara alkohol.

Tidigare har det bjudits på både mat och tilltugg men nu blir det allt vanligare att man bara bjuder på alkohol. Redan har 15 tillfälliga tillstånd att servera alkohol under juli utfärdats.

Men några av de största mingel-tillställningarna som serverar alkohol behöver man inget tillstånd. Till exempel så har PR-byrån Prime bjudit på rosévins-mingel varje dag under flera år under just Almedalsveckan.

Fredrik Andersson från Prime säger att det inte är något problem, eftersom man följer reglerna.

Enligt lagen finns det ett undantag som gör det möjligt att servera alkoholdrycker utan tillstånd och det är om det är ett slutet sällskap.

Sedan måste det ske utan vinstintresse i andra lokaler än restauranger och barer vid enstaka tillfälle för vissa i förväg bestämda personer utan annan kostnad för deltagare än kostnad för inköp av dryckerna.

Om sedan sällskapet är på ett par hundra gäster och det står vitt och brett om det på Internet verkar inte spela någon roll.