Delade meningar om fiskhotellet

Den nya satsningen på fiskhotellet i Ronehamn kan bli en utvecklingsmöjlighet för det gotländska fisket. Det anser en del inom fiskerinäringen på ön, medan andra är mer tveksamma till om det gagnar de gotländska fiskarna.
Det är det dansk-svensk ägda fiskeföretaget Swe.Dan Seafood som tillsammans med yrkesfiskarnas eget försäkringsbolag, Gotlands läns fiskeriförsäkringsbolag, startar produktion i fiskhotellet i Ronehamn. Meningen är att fiskebåtar lossar skarpsill som fryses in i block och sen exporteras till östländerna. Största delen av bolaget som driver verksamheten kommer att ägas av fiskarna själva, genom försäkringsbolaget. Rolf Gydemo som är fiskerikonsulent på Gotland ser satsningen i Ronehamn som en utvecklingsmöjlighet för de gotländska yrkesfiskarna. Det öppnar vägar för fiskarna att köpa större båtar och därmed få större lönsamhet i fisket. Alla satsningar är också positivt för att hålla fiskenäringen igång på ön, säger Rolf Gydemo.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".