Hearing kring äldreomsorg

Besluten inom äldreomsorgen stämmer inte alltid med det som faktiskt görs. Det konstaterar kommunens revisorer efter en hearing kring äldreomsorgen som gjordes i september.
Syftet med hearingen där ett 40-tal personer deltog, var att få fram fakta kring hur äldreomsorgen på Gotland fungerar. Det visar sig att det finns många avvikelser mellan fattade beslut och vad som faktiskt görs. Ibland får de äldre mindre, men ofta mer insatser än vad som beslutats. Det beror på att det uppstår nya situationer som tvingar personalen att anpassa insatserna efter vad de anser är lämpligt för stunden. Följden är att det inte är säkert att alla inom äldreomsorgen behandlas lika, konstaterar revisorerna. Ett anna problem är att cheferna i äldreomsorgen har alltför många underställda och ett antal chefer har blivit sjukskrivna på grund av den stora arbetsbelastningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista