Sida betalar dubbel hyra

Sidas Östersjöenhet betalar fortfarande hyra till Gotlands kommun för sina gamla lokaler i Donnerska huset i Visby innerstad, trots att Sida numera finns på Wisborgsområdet.

Kontraktet med kommunen löper fram till 2010, men Sida vill lösa kontraktet tidigare, eftersom lokalerna inte längre används.

I september ska representanter för Sida träffa kommunen för att diskutera vad som ska hända med huset. Men just nu står det tomt och väljer kommunen att inte lösa ut Sida i förtid finns det  risk för att huset kommer stå tomt till 2010.

Att Sida flyttade innan hyrestiden löpt ut berodde på att de blev dubbelt så många anställda och fick inte plats i Donnerska huset med all ny personal.

Det har även varit fuktproblem i huset. Luftanalyser visade i våras att det fanns för höga halter av kemiska ämnen i byggnaden, som uppkommit i samband med en fuktskada från en rinnande toalett på övervåningen. 

Den dåliga luften gjorde att flera i personalen fick allergiska symptom och kunde inte arbeta kvar i byggnaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista