Alla kommunalare tas ut i strejk

Kommunal har idag utökat strejken till att omfatta samtliga medlemmar på Gotland. Strejken träder i kraft måndagen den 12 maj - om ingen löneuppgörelse nåtts innan dess.
Totalt varslar Kommunal nu över 46 000 medlemmar i hela landet. Och tillsammans med Gotland är det nu 60 andra kommuner i landet där samtliga medlemmar tas ut i strejk om två veckor. Men undantag görs för personal som arbetar med vård och omsorg och personal som arbetar med intellektuellt funktionshindrade och äldre- och handikappade samt personal inom psykiatrin och kommunens hälso- och sjukvård. Inte heller berörs de som arbetar inom särskolan eller de som arbetar med barn som har särskilda behov. Undantag görs också för arbetstagare som arbetar inom räddningstjänsten och de som behövs för att upprätthålla normal djurskötsel vid Lövsta naturbruksgymnasium. Sedan tidigare har Kommunal varslat 15 medlemmar vid gatukontorets förråd, kommunens verkstad, väghyvelförare och cahufförer. Dom går i strejk nu på måndag. Och den 5 maj tas barnomsorgspersonalen på ön ut i strejk. Men idag har alltså Kommunal varslat samtliga medlemmar på Gotland om strejk från och med den 12 maj.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".