Dyrare fraktpriser till Gotland

Från och med första februari nästa år blir det dyrare att frakta gods till och från Gotland - trots protester från fraktföretagen på ön.
Det är Rikstrafiken som beslutat att höja den så kallade längdmetertaxan med i genomsnitt tre procent. Dessutom höjer Destination Gotland avgifterna för lastning och lossning med drygt fyra procent. Flextronics hävdar att höjningen kan innebära att företaget tvingas minska antalet fasta transporter till och från Visby med cirka 30 procent, vilket innebär ett minskat flöde av material till fabriken. Flextronics anser att Destination Gotland, precis som alla andra företag, borde redovisa vad de gör för att hålla kostnaderna nere, istället för att omedelbart svara med att höja fraktipriserna. Ett av transportföretagen hävdar att höjningen kommer att försvåra möjligheterna att hitta en gemensam lösning för det gotländska näringslivet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista