Vill skydda Hägurstadar fiskeläge

De planerade villorna i Kustparken i Fårösund kritiseras av några som vill värna Hägurstádar fiskeläge. De tycker att husen ligger för nära fiskeläget.
I övrigt finns det inga negativa synpunkter på den detaljplan som nu ska gå vidare till byggnadsnämnden. Fastighetsbolaget Vasallens planer på att bebygga 45 villatomter intill stranden på KA3:s forna skjutbana har väckt ett stort intresse och många har anmält att de kan tänka sig köpa hus där. De enda som är kritiska är alltså några som vill värna Hägurstadar fiskeläge. De vill att den så kallade skyddszonen till de nya bostäderna utökas från 100 meter till 500 meter. Deras förslag är då att den västra delen av villaområdet undantas från bebyggelse just för att det gamla fiskelägret inte ska hamna i skuggan av 2000-talets arkitektur. Nu återstår Länsstyrelsens synpunkter på Kustparkområdet, eftersom de fått förlängd remisstid.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".