Sommarkurs i pedagogiskt drama. Foto: Irini Mavroudis/SR Gotland
Högskolan

Många sökte till sommarkurser

Fler sökte till sommarkurserna vid högskolan på Gotland  i år än förra året. Men färre registrerade sig till kurserna i år, vilket betyder att trots att fler sökte och kom in, var det färre som valde att faktiskt gå sommarkursen.

Förra året var det 1740 personer som sökte till 23 sommarkurser på Gotlands Högskola.
I år var det 2 961 personer som sökte till 21 kurser. Och trots att det var en stor ökning så var det färre som valde att faktiskt gå den kurs de sökt.

2007 var det 71% av de sökande som valde att registrera sig, men i år var det bara 65% av de sökande som registrerade sig.

Precis som under resten av det akademiska läsåret så är det de nätbaserade kurserna som är populärast. 1785 personer sökte de 12 nätbaserade kurserna, mot 126 personer som sökte de 7 kurserna man kan läsa på campus.

Till de nätbaserade kurserna var det 107 procent av de antagna som registrerade sig. (Om siffran låter otrolig är det för att många kom in i efterhand).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista