Ny satsning på mer honung

Nu söker Hushållningssällskapet EU-pengar för att satsa på binäringen på ön. Det behövs mer honung i Sverige och precis som med turismen så är det här en bra binäring till annan sysselsättning, som till exempel lantbruk.
Hushållningssällskapet har sökt drygt 60 000 kronor från EU:s landsbygdsutvecklingspengar. Pengarna skall användas till projektet där man bland annat skall inventera hur många biodlare och bisamhällen det finns på Gotland, hur stor mängd honung som produceras och hur mycket som förädlas på ön. Genom projektet vill man också ta reda på vilka behov av kompetensutveckling det finns hos öns biodlare, till exempel när det gäller hygien, vidareförädling och produktutveckling. Målet är helt enkelt att få fram ett underlag som skall visa hur man kan utveckla binäringen, öka produktionen och få fler biodlare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".