Åtgärdsplan för Stuxgården

Efter länsstyrelsens kritik mot Stuxgårdens äldreboende i Fårösund kommer nu Gotlands norra vårdförvaltning med en åtgärdsplan, som presenterades för personalen igår.
Länstyrelsens kritik riktar sig bland annat mot att de boende inte erbjuds individuellt anpassad omsorg. Samtidigt säger personalen att de knappt har tid att genomföra det dagliga arbetet, än mindre tid att prata med de boende. Länstyrelsen anser också att personalen har en benägenhet att hålla sig till rutiner och nu ska det här ses över med hjälp av den åtgärdsplan som presenterades i personalmatsalen. Åtgärdsplanen består av sexton punkter och efter varje punkt står det när det ska vara genomfört. Bland annat ska man innan den 28 februari nästa år upprätta individuella planer samt vårdplaner på samtliga boende och omorganisera hela omvårdnadsarbetet. Mötet var ett första led i omorganisationen där så många som möjligt skulle informeras samtidigt. Men trots att det kom fram många nya idéer mår många i personalen ändå dåligt, enligt fackliga företrädare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista