Familjebad står högst på önskelistan

Ett tiotal personer passade igår på att ringa till moderatpolitikern Inger Harlevi för att säga sin mening om vad de vil ha för nytt typ av badhus, och lika många skickade in mejl till henne.

Moderaterna har börjat med att låta de vanliga medborgarna ringa till politikerna för att säga sin åsikt, efter att ha annonserat i tidningarna.

- Det var privatpersoner som hörde av sig, och som antingen använder bad i rehabsyfte, och barnfamiljer - kort sagt, vanliga medborgare, sådana som vi vill komma i kontakt med, säger Inger Harlevi.

Däremot var det få som var intresserade av äventyrsbad. En person   av dem som ringde föreslog att man skulle kunna glasa in Kneippbyns bad så att det skulle kunna användas året runt.

- De flesta som ringde var mest intresserade av ett familjebad, där man kan simma, få behandling, där det finns barnbassäng och där man kan få något att äta och dricka, säger Inger Harlevi som hoppas att Gotland ska ha ett nytt bad inom fyra år.    

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista