Götblad blir polischef på Gotland

Carin Götblad har  utsetts till ny chef för polisen på Gotland. Hon fortsätter som länspolismästare i Stockholm men ska från första september i år även ansvara för polismyndigheten på Gotland.

Det är regeringen som beslutat att utse Carin Götbland till chef för polisen på Gotland, hennes förordnande sträcker sig fram till början av maj nästa år.

Carin Götblad var länspolismästare på Gotland under åren 1997-2000, men utsågs 2003 till länspolismästare i Stockholm.

Polisen på Gotland kommer att fortsätta som egen myndighet men alltså dela chef med Stockholm. Både rikspolisstyrelsen och polisstyrelsen på Gotland var positiva till att länspolismästaren i Stockholm också blir chef för polisen på Gotland.

Gotland och Stockholm har redan i dag ett omfattande polissamarbete och Gotlands polisdistrikt är i dag mindre än flera polisdistrikt i Stockholm.

Anledningen till att Carin Götblad i dag bara utsetts till polischef fram till maj 2009 är att hennes uppdrag som länspolismästare i Stockholm då går ut. Det uppdraget kan sen förlängas med ytterligare tre eller sex år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista