Arbetsmiljöverket

Skärpt viteshot mot Sudergården

Arbetsmiljöverket skärper nu tonen mot Gotlands kommun och förbjuder komunen att vårda äldre på Sudergården i Burgsvik efter den 28 november nästa år. Om kommunen inte följer verkets förbud hotas kommunen av sju miljoner kronor i böter.

Verket har tidigare krävt en miljon i vite av kommunen, eftersom arbets- och boendemiljön vid Sudergården inte förbättrats i tid.

Kommunen planerar för ett nytt äldreboende i Burgsvik, som ska ersätta Sudergården. Det nya äldreboendet ska stå klart om ett år, i september 2009, och ha 30 platser.

Om det nya bygget, som ska utföras av Arriba Byggnads AB, försenas och inte är klart förrän efter den 28 november 2009, blir det böter på sju miljoner kronor för Gotlands kommun.

Det är i första hand trånga rum och toaletter som gör att Arbetsmiljöverket inte godkänner de nyvarande otidsenliga lokalerna i Burgsvik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".