Politiker låser upp skolor under strejken

När kommunals strejk utvidgas och fortsätter på måndag så ställs all städning inom kommunen in. Det innebär att bland annat får skolorna och förskolorna ingen städning.
Följden kan bli den att kommunen tvingas stänga vissa skolor och förskolor. Om en skola måste stänga bör undervisningen flyttas ut, antingen studiebesök eller att man bedriver undervisning utomhus. Det är viktigt att barnen får undervisning som leds av någon vuxen. Det säger Brittis Benzler som är vänsterpartist och kommunalråd med ansvar för skolor och barnomsorg. Hon säger också att hon tänker låsa upp de skolor som riskerar att inte bli upplåsta på grund av strejken. En del kallar det strejkbryteri, men jag måste se till barnens bästa och det är av sociala skäl viktigt att barnen har någonstans att gå. Därför måste jag som politiker öppna de skolor som inte låses upp, säger Brittis Benzler.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".