Kommunal förlänger strejken

Kommunal har beslutat att förlänga strejken på Gotland. Det innebär ett nytt strejkvarsel för dem som arbetar med sophämtning och på soptipparna från och med den 3 juni.
Vattenverkets personal varslas liksom de som städar gatorna i Visby innerstad. Dessutom tas alla fastighetsskötare inom tekniska förvaltningen ut i strejk den 3 juni. Kommunens posthantering, restaurangen på bland annat lasarettet och vaktmästarna vid Södervärnsskolan, Solbergaskolan, Romaskolan, Lännaskolan och Klinteskolan ingår också i det nya varslet. Anledningen är att Kommunal vill visa missnöje med de politiker som låst upp skolorna. Varslet innebär att det blir sophämtning nästa vecka, men sedan strejk igen veckan därpå - om ingen uppgörelse nåtts innan dess. Kommunen kommer att satsa så mycket resurser som möjligt på att hämta hushållssopor nästa vecka. Extra resurser kommer också att sättas in på att tömma papperskorgar och liknande under nästa vecka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".