Visby lasarett får godkänt

Jämfört med övriga sjukhus i landet har Visby lasarett få problem med överbeläggningar. Det konstaterar socialstyrelsen som besökt landets sjukhus och granskat patienternas säkerhet.
Det var i mitten av mars som Socialstyrelsen besökte kirurg- och medicinklinikerna på ett 30-tal av landets sjukhus. Det visade sig då att de flesta hade överbeläggningar med patienter som tvingas ligga i korridorer. Hälften av sjukhusen var också tvungna att lägga patienter på en annan avdelning än den som de borde ha vårdats på. Här på Visby lasarett hade man en överbeläggning på medicinkliniken, men ingen patient som vårdades på en annan avdelning än den de borde ha varit på. Däremot hade man veckan innan haft några patienter som man tvingats flytta från den avdelning där de skulle ha vårdats. Socialstyrelsens bedömning är trots allt att Visby lasarett har ett bra samarbete mellan klinikerna för att ta hand om de här patienterna. Men däremot har lasarettet inte någon handlingsplan för hur det ska gå till och vem exakt som har ansvaret så att patienten verkligen får rätt vård.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".