Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Gotländsk kött på export till Riga

Publicerat tisdag 7 oktober 2008 kl 06.11
Maud och Odd Norman. Arkivbild

Gotländskt gourmetkött kommer att exporteras till lyxrestauranger i Riga. Det rör sig om nötkött av bästa kvalitet, berättar Odd Norman på Ejmunds gård.

Det var vid en matmässa i Riga för några veckor sedan som Odd Norman fick kontakt med restaurangerna. Det handlar om hängmörat kött av hög kvalitet, som nu går på export.

I och med att Sverige är med i EU tror Odd Norman att det också kan bli tal om att exportera till fler länder, som Polen och Tyskland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".