Många riksdagsmotioner om Gotland

Gotlandstrafiken bör inte vara en del av Rikstrafiken. Det skriver moderate riksdagsledamoten Rolf K Nilsson i en motion. Socialdemokraten Christer Engelhardt undrar i en annan motion vad som hände med planerna på ett nationellt vindkraftscentrum på Gotland.

På grund av gotlandstrafikens viktiga roll för öns utveckling bör den inte vara en del av Rikstrafiken, anser moderaten Rolf K Nilsson.

I sin motion skriver han att Gotlandstrafiken, som nu kostar halva Rikstrafikens budget, fungerar som en utjämnare så fort det behöver sparas pengar. Något som Rolf K Nilsson vill komma i från genom att göra gotlandstrafiken fristående från Rikstrafiken.

Sammanlagt lämnade den gotländske moderaten in tjugo riksdagsmotioner, medan socialdemokraten Christer Engelhardt lämnat in sexton motioner.

Han vill bland annat att regeringen ser över möjligheterna att skapa ett nationellt vindkraftscentrum på Gotland. I dagsläget har det bara skapats tillfälliga nätverk och ingenting har gjorts åt förre statsministern Göran Perssons löfte om ett vindkraftscentrum.

Det krävs en högre ambitionsnivå när det gäller vindkraften om regeringen ska klara sin satsning på förnyelsebar energi, skriver Engelhardt i sin motion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista