Fler behöver jobba på natten

Förslaget att stänga en av Visby lasaretts medicinavdelningar kritiserades hårt när personalen på tisdagskvällen mötte sjukhusledning och politiker i debatt.
Anledning till stängningen är det det saknas sjuksköterskor som vill och orkar jobb natt. Katarina Björling - som jobbat på natten i tio år - har nu slutat eftersom personalen dragits ner, tempot blivit högre och de som jobbar natt har dessutom fått ta över flera av dagpersonalens arbetsuppgifter. Från läkarna varnades det för att värre vårdplatser betyder betyder längre väntetider och den specialkunskap som personalen byggt upp försvinner. Från politikerhåll hoppas man få fler nattsköterskor när sjuksköterskeutbildningen startar startar i januari. Några mer pengar till vården, som dras med ett underskott på närmare 60 miljoner, utlovades inte på mötet igår kväll
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".