Pengar till Kunskapslyftet

Gotland kommer att få knappt 18 miljoner kr i statsbidrag till Kunskapslyftet nästa år. Det framgår av Skolverkets preliminära besked om statsbidrag till den särskilda satsningen på gymnasial vuxenutbildning nästa år.
Det innebär att Gotland får i stort sett oförändrat antal platser i Kunskapslyftet. Kommunen vill egentligen utöka antalet och har ansökt om 200 extra platser, med hänvisning till bland annat uppsägningarna vid Flextronics. Men enligt den preliminära fördelningen tycks kommunen inte ha fått något gehör för det. Kunskapslyftet vänder sig i första hand till vuxna arbetslösa som helt eller delvis saknar treårig gymnasiekompetens. Projektledaren P-G Werkelin är ändå nöjd med tilldelningen. - Mycket talar för att det går att ordna fler platser utöver de som nu beslutats om behovet finns, säger projektledaren P-G Werkelin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".